KONYA / DEREBUCAK - Şehit Hüseyin Albaşgil Ortaokulu

Ock

Şehit Hüseyin Albaşgil Ortaokulu "Dilimizin Zenginlikleri" projesi kapsamında pano çalışmamız.

Ock

ÖĞRENCİLERİMİZİN VEREM HASTALIĞI VE HASTALIKLA MÜCADELE KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMACIYLA SINIFLARIMIZDA SUNUM YAPILDI

Tem

Milli Eğitim Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliği ile başlatılan "Temel Eğitimde Çevre Dostu 1000 Okul Projesi" kapsamında, okullarda başta öğrenciler olmak üzere tüm paydaşların katkılarıyla sürdürülebilir enerji kaynaklarının kullanımı, enerjinin ve kaynakların verimli kullanılması konularındaki çalışmalar ilçemizde pilot okul olarak seçilen Şehit Hüseyin Albaşgil İlk/Ortaokulu'nda başlatıldı. Proje kapsamında okulumuzda;

-          Isı tararrufu sağlamak için kalorifer peteklerine termostatik vanalar takıldı.

-          Elektrik tesisatında oluşabilecek kaçak akımlara yönelik kaçak akım rölesi takıldı.

-          Elektrikten tasarruf etmek için mevcut aydınlatma sistemleri yerine hareket sensörlü LED aydınlatma sistemi takıldı.

-          Kameraların gece görüşünü artırarak güvenliğin daha iyi sağlanması için okulun köşe noktalarına güneş enerjisi ile çalışan aydınlatma sistemleri kuruldu.

-          Su tasarrufu sağlamak için lavabolara fotoselli bataryalar takıldı.

-          Bahçedeki ağaçların biriken yağmur sularıyla sulanıp su tasarrufu sağlanması için yağmur suyu depolama ünitesi ve damlama sistemi kuruldu.

-          Mevcut lavaboların yerine çocukların yaş ve fiziksel durumlarına uygun boyuttaki Hilton lavabolar takıldı.

-          Eskiyen aynaların yerine çocukların fiziki durumlarına uygun yeni aynalar takıldı.

-          Okul ve engelli girişlerinin eskiyen olukları yenilenerek su alıp dökülen duvar tekrardan boyandı.

'Küçüğüm ve Doğalım' eTwinning projesi

Uzaktan Eğitim süreci öğrenci ziyaretleri gerçekleştirildi.